miércoles, abril 12, 2006

Motocicleta al terra

Aquest passat cap de setmana, tornàvem cap a casa amb cotxe per la nit, quan de sobte ens va passar una cosa del tot inusual. Eren prop de les tres de la matinada, i anàvem pel lateral de la Gran Via de Barcelona, era fosc i hi havia mala iluminació, i de cop vaig veure una llum vermella a l'alçada de l'asfalt a uns 200 metres de distància.

No es tractava de cap ovni, ni de cap fenòmen paranormal, però jo vaig disminuir la velocitat. A mesura que m'anava apropant, vaig poder veure el perfil d'una moto tipus Scoopy que estava caiguda i creuada entre dos dels carrils. Així doncs vaig haver de posar en marxa els warnings, és a dir les llums dels intermitents, i vaig parar el cotxe al mig de la Gran Via.

Just abans d'aturar el cotxe ens vem adonar que hi havia un motorista estirat, a uns 5 metres a la dreta de la moto. Vem baixar del cotxe i ens vem interessar per l'estat del motorista, que més que una altra cosa semblava que estigués dormint la mona al mig del carrer. Va tenir sort que cap cotxe li va passar per sobre, i els cotxes que arribaven anaven aturant-se.

Vaig trucar al 112 per demanar una ambulància, i crec que el servei d'atenció telefònica no va ser suficientment diligent perquè em va deixar a l'espera, però sí que van arribar ràpid la Guàrdia Urbana i l'ambulància. Mentre no arribaven els serveis mèdics, van aparèixer metges i estudiants d'infermeria de sota les pedres per intentar ajudar, però estava clar que el motorista es trobava bé tot i el cop. El motorista no va voler seguir estirat i es voler sentar, i tot i que li vem dir que no es tragués el casc, ell se'l va treure.

Jo no volia tocar la motocicleta del terra ni els diferents trossos de moto i vidres que hi havia per la calçada, perquè les autoritats poguessin estudiar l'accident. Però mentre estàvem observant el cotxe contra el que s'havia donat el cop la moto, que es trobava aparcat a la dreta del carrer amb el vidre i retrovisor trencat, uns altres conductors van apartar la moto per poder reprendre la circulació.

La policia ens va preguntar si algú havia estat testimoni de l'accident, però a l'intentar explicar-li el que havíem vist amb la moto al mig del carrer i el motorista estirat, ens va dir que només li interessava si algú l'havia presenciat, així que ningú el va poder ajudar. El que estava clar és el que el motorista havia tingut l'accident ell sol contra el cotxe aparcat, segurament perquè s'havia adormit conduint la moto.

1 comentario:

Javi dijo...

Curioso lo de los mudos, que fue el primer coche que llegó y se quedaron dentro...