jueves, abril 27, 2006

Barcelona: Si, si, si ens anem a Paris

Això és que cridava l'afició del Futbol Club Barcelona en el Camp Nou després de passar a la Final de la Champions League: "Sí, sí, sí ens anem a París". Jo era un dels que cridava, però les semifinals contra el AC Milan no havien estat gens fàcils.

El Barça venia de guanyar 0 a 1 en el camp de Milan, San Siro, amb un explèndit gol de Giuly gràcies a una passada genial de Ronaldinho (veure post Emeshing Blog).

El Camp Nou estava ple a vessar, amb una de les millors entrades de la temporada, potser només superada en el dia del Chelsea. El partit Barça-Milan és un dels partits de l'any en competicions europees, i més si pensem que es tractava del partit que donaria el pas a la final de Saint Denis a un dels dos. L'ambient era d'una confiança molt limitada, ja que davant hi havia un equip molt perillós a nivell ofensiu amb Kaka, Schevchenko i Pipo Inzaghi, i amb un porter dels millors del món, el brasiler Dida.

El partit va començar amb unes accions molt perilloses a nivell ofensiu de Kaka, i amb uns passadissos tant per la banda com pel mig molt perillosos pels atacants del Milan. Però el partit es va calmar i va ser el Barça qui va disposar de les millors ocasions de la mà d'Eto'o.

El millor del partit va ser la defensa blaugrana amb uns inspirats Màrquez, Puyol, Belletti i Gio, que formaven la defensa juntament amb un extraordinari Edmilson. En el mig del camp, aquest home i Deco protagonitzaven la pressió perquè el Milan no pogués atacar, mentre que Iniesta feia de les seves per conduir l'equip en les accions ofensives.

Tot i les ocasions d'ambdós equips, el gol no va arribar en cap de les dues porteries, i el meu patiment per la por de veure un gol italià al final del partit i que ens portaria a una mortífera prórroga no es va produir. Així dons el Barça arribava a la final de la Champions de París pel seu propi mèrit.


El dimarts va ser el dia en què es va disputar la primera semifinal de la competició entre el Vilareal i l'Arsenal anglès. En el partit d'anada va ser l'equip anglès qui es va emportar el gat a l'aigua i va guanyar per 1 a 0. L'afició, vestida de groc, del Vilareal esperava poder remuntar l'eliminatòria en el seu propi estadi, però no va ser possible. Doncs el resultat va ser de 0 a 0 a la tornada, amb un Vilareal que va provar de tot però que no va controlar el partit. Fins i tot en el minut 89 de partit Riquelme va disposar d'un penalty que l'alemany Lehmann va aturar.


Així doncs la final de la Campions League europea del proper 17 de Maig de 2006 a París, a l'estadi de Saint Denis, la disputaran el Futbol Club Barcelona vs Arsenal de London. A veure si tinc sort i puc presenciar-la en directe...

No hay comentarios: