martes, marzo 14, 2006

Good Night and Good Luck

Aquest cap de setmana he anat a veure en versió original VOSE, la pel·lícula Good Night and Good Luck dirigida per George Clooney. Per cert, aquest film va tenir vàries nominacions en l'última gala dels Oscar de Hollywood (veure post), però finalment es va quedar sense Oscar a la Millor Direcció ni per Millor Pel·lícula.


La pel·lícula "Good Night, and Good Luck", traduïda literalment per Buenas Noches y Buena Suerte, està protagonitzada per un esplèndit David Strathain en el paper d'Edward R.Murrow, Robert Downey Jr., Patricia Clarkson, Ray Wise, Frank Langella, Jeff Daniels, .... Fred Friendly, Tate Donovan, Thomas McCarthy, Matt Ross, Reed Diamond, Robert John Burke, Grant Heslov, Alex Borstein, Rose Abdoo, i el mateix George Clooney que fa de director actor i screenplay juntament amb Grant Heslov. Aquest és el protagonista interpretat per David Strathain:


A mi no m'ha agradat suficientment per recomanar-la, tot i que crec que és una peli-documental que critica molt bé la societat americana en la seva persecució contra el comunisme. Bàsicament el film tracta d'un grup de periodistes que treballen a la CBS en els anys 60 i que fan un programa d'investigació que transgradeix les barreres imposades per la política anticomunista de l'època als Estats Units.

Segons en Rubens a qui li ha agradat més i que em prenc la llibertat de transcriure les seves paraules: "M'ha agradat gairebé tot, des de nivell técnic (la recreació de l'época, el blanc i negre impolut, per exemple), els actors (impressionant Straitharn), la temàtica, la manera d'introduïr a l'espectador al conflicte amb el Senador Mcarthy, com s'intercalen les imatges reals amb la dels actors, la relació amb els patrocinadors i els responsables de la cadena... Potser em va carregar una miqueta la cantant de jazz, però la seva funció és de fer pauses a la trama i la de reflectir l'estat d'ànim dels periodistes, així que tampoc no està malament."

No hay comentarios: