jueves, febrero 16, 2006

Visita professional al 3GSM Global Congress

Finalment avui he pogut visitar amb condicions el 3GSM Global Congress, en el seu darrer dia. Com ja vaig comentar en anteriors posts, Barcelona ha acollit aquest important congrés durant aquesta setmana del mes de Febrer del 2006.

Totes les marques, tots els fabricants, tots els carriers, totes les empreses que volen tenir un lloc en les comunicacions móbils del futur estan en el congrés.



Em quedo amb les següents novetats i coses que m'han cridat l'atenció en el 3GSM Global Congress:

- En l'stand de la canadenca Blackberry es presenta el nou model de handheld 8700g que incorpora, a diferencia d'anteriors versions, un xip Intel que augmenta la velocitat, així com més memòria i una pantalla de gran resolució. Gràcies a les noves capacitats de la Blackberry 8700g, pot instal·lar-se un sistema de GPS amb una unitat exterior connectada per Bluetooth. En l'stand també hi ha els diferents telèfons d'altres fabricants com Siemens, Nokia o Sony-Ericsson que incorporen el software necessari per tenir gran part de les funcionalitats del sistema de Blackberry.

- La finlandesa Nokia presenta les seves darreres versions de móbils, la serie S60, però destaco el E70 que ve a ser del tipus terminal handheld Blackberry, amb teclat qwerty i una pantalla força gran i molt xula. A més aquest terminal podrà adquirir-se el proper mes de Maig amb el sistema operatiu Symbian, pel que aposta Nokia, o bé amb el Windows Mobile.

- Symbian, marca d'un dels sistemes operatius més populars en els telèfons mòbils, ha aprofitat l'event del 3GSM per anunciar que rebaixa de 7,5 dòlars a 2,5 el preu de llicència per cadascún dels dispositius amb la intenció de popularitzar el seu SO davant de l'amenaça que suposa el Windows Mobile.

- El nostre interés amb el terminal de Nokia ens va portar a estar parlant amb dues noies finlandeses de l'stand per aprofundir en les prestacions i funcionalitats del E70. Per saber més sobre les solucions en quant a missatgeria que ofereix Nokia, hem pujat al pis d'adalt on hem estat parlant amb un xaval de nom impronunciable al qui hem acribillat de preguntes. Finalment ens hem adonat que tot i ser l'especialista de missatgeria de l'stand, no en sabia suficient, doncs la seva recomanació és per apostar per l'MMS.

- Microsoft presenta en el seu stand el nou Windows Mobile com a la seva gran aposta perquè els fabricants incorporin aquest sistema operatiu en els seus telèfons-handhelds. La principal novetat al meu entendre, i de la que he pogut assistir a una demo personalitzada, és el nou sistema de correu push que incorpora Microsoft Exchange 2003 SP2 funcionant amb Windows Mobile 5.0 MSFC. Aquest sistema és una còpia, encara en estat de millora, del sitema que actualment té funcionant RIM (Research in Motion) amb la infrastructura de Blackberry.



- Samsung ha presentat al congrés el seu sistema d'enviament de video als telèfons mòbils mitjançant l'avolució del 3G que quadriplica la velocitat per un accés més ràpid a la xarxa. Aquest sistema s'anomena HSDPA, i pel que vaig veure amb un telèfon Samsung que vaig tenir a les mans en el que la pantalla passava de vertical a horitzontal per poder veure una espècie de série que emetien, és del tot revolucionari.

- Huawei ha presentat les seves novetats que competeixen durament amb Cisco a nivell de switching, i ha aprofitat el 3GSM per tancar un acord amb Vodafone pel qual fabricarà durant els pròxims 5 anys telèfons de marca blanca per a aquest carrier anglès.

Comentar que quan entraves a preguntar en un stand, el primer que feien els que t'atenien era mirar-te la targeta que portàvem penjada per veure el nom i l'empresa d'on eres. A més, tal era el punt de voler recollir contactes, que hi havia stands que perquè et donessin un regal havies de donar una tarja de l'empresa o bé et fitxaven em un handheld tipus palm que llegia les targes tipus RFID que portàvem penjades del coll.

I no se li ocurreixi a ningú dirigir-se a la recepció d'un stand en català o en castellà, ja que de seguida et pregunten "Do you speak English?". I és que l'única llengua vehicular del 3GSM Global Congress és l'anglés, ja que tots els stands han estat muntats amb personal de la central de cada empresa, així doncs l'stand de Motorola el formen nordamericans, el de Nokia finlandesos i el de Siemens alemanys.



En definitiva aquest important event que ha vingut de Cannes, i que es realitzarà com a mínim en els dos propers anys a Barcelona, posa a la nostre ciutat en el mapa del sector, sortint a tots els diaris, televisions i premsa especialitzada, i a més el 3GSM es coloca com a un event ineludible en totes les agendes, ja siguin electròniques o no, de tots els professionals del sector de la telefonia mòbil.

Així doncs com deien els cartells en el darfrer dia "See you on next year 2007", fins al proper any en el que es realitzarà el 3GSM Global Congress del 12 al 15 de Febrer del 2007.

1 comentario:

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.