sábado, febrero 18, 2006

NBA All Star Weekend in Houston

Durant aquest cap de setmana s'ha celebrat en el Toyota Center de Houston, a l'Estat nordamericà de Texas, el 55é All Star de la NBA. Més de 50.000 persones han anat a Houston (de momento no tenemos ningún problema) per presenciar alguns dels nombrosos actes de la festa del bàsquet de la NBA.

Divendres es va disputar el partit entre Rookies i Sophomores, és a dir entre jugadors de primer i segon any de la lliga NBA. El partit va ser força distès i espectacular. El MVP del partit T-Mobile Rookie Challenge se'l va endur el jugador dels Philadelphia Sixers Andre Iguodala, gràcies als seus mates, punts i altres accions espectaculars. D'aquesta manera Andre Iguadala va succeïr a Carmelo Anthony en el títol d'MVP All Star dels rookies de l'any passat:


En el partit de Rookies vs Sophomores també van destacar Ben Gordon de Chicago Bulls, Charlie Villanueva de Toronto Raptors, Luther Head de Houston Rockets i Chris Paul Oklahoma. Comentar que vem poder veure en acció a l'australià Andrew Bogut de Milwakee Bucks que ha estat número 1 del Draft de l'any passat, i a Sarunas Jasikevicius ex-jugador del Barça i que ara milita als Indiana Pacers.

Qui no va estar convocat per a l'equip dels rookies és el debutant a la NBA José Manuel Calderón, que ha estat tot el cap de setmana comentant amb Montes i Daimiel els events de l'All Star Game per canal Cuatro. Com a anècdotes dir el comentari que li va dir Daimiel a Calderón quan van enfocar a Kobe Bryant: "Éste es el que te metió, os metió, 81 puntos"; l'altre és que a principis de tempoarada li van preguntar al Calderón: "¿cuantas zapatillas necesitas?", ell acostumat a l'ACB va dir 2 parells al mes, pero li van dir que li donarien 41 parells blancs pels partits de casa i 41 negres pels partits de fora.

Dissabte va ser el torn dels concursos. El concurs de tir en equip, anomenat RadioShaq Shooting Stars, se'l va endur l'equip de San Antonio format per Tony "olalá" Parker, Steve "guaiaterp" Kerr i una noia de la WNBA Kendra Wecker. El concurs se'l van endur al fer els 6 tirs en poc més de 25 segons, el que suposa un nou récord, sobretot gràcies a només haver fallat un sol tir, i haver ficat el francés el tir de mig camp en el primer intent. L'equip de San Antonio es va imposar al de LA composat per Kobe Bryant i Magic Johnson, al de Phoenix de Shawn Marion i Dan Majerle, i al local de Houston conformat per Clyde Drexler i Tracy "¿por qué eres tan bueno?" McGrady.


Després va venir el torn del concurs d'habilitats, anomenat Playstation Skills Challenge, en el que Dwayne Wade va demostrar el seu control de pilota imposant-se a Lebron James, que havia estat obligat a concursar, a Chris Paul i al guanyador de l'any passat Steve Nash entre d'altres.

Els events de dissabte van continuar amb el concurs de triples on es va imposar Dirk "Robin Hood" Novitzki, després de classificar-se per la final de "raski" i amb un triple, amb la darrera pilota de colors de puntuació doble, fora de temps. El jugadors de Dallas Mavericks es va imposar en el Foot Locker Three-Point Shootout al guanyador de l'any passat Quentin "racheado" Richardson, a Ray Allen, a Gilbert "chupa-chup" Arenas, Chauncey Billups i al company d'equip de l'alemany Jason Terry.


Per acabar els concursos disputats dissabte, quan ja eren les 5 de la matinada a Barcelona, es va celebrar el concurs de mates de l'All Star. Si a nivell de concurs triples venen a la memòria noms com el de Larry Bird, Craig Hodges o Pedja Stojakovic, en el concurs de mates per excel·lència em venen a la memòria Michael "air" Jordan, Dominique Wilkins, Vince "air canadà" Carter o el mateix Doctor J.

Aquest any el concurs Sprite Rising Stars Slam Dunk se'l disputaven, Andre Iguodala de Philadelphia Sixers, el petit Nate Robinson de New York Knicks, Hakim Warrick de Memphis Grizzlies i el campió de l'any passat Josh Smith d'Atlanta Hawks.

El mate que va ser més innovador va ser un d'Andre Iguodala des de darrere de la pista, en el que Allen Iverson li passa la pilota fent-la rebotar darrera del taulell i ell l'agafa des de darrere baixa el cap salvant el taulell per esmaixar per un costat:


Però finalment va ser el petit Nate Robinson, ja que medeix 1,72cm, qui emulant a Spud Webb va aconseguir emportar-se el premi del concurs de mates d'aquesta edició de l'NBA All Star:

No hay comentarios: