lunes, noviembre 21, 2005

Monday, post from Starbucks (7/10)

Estem refugiats de la pluja en un Starbucks de Kurfuerstendamm. Aquesta es una zona de tendes de Berlin, on hi ha la Nike Town o la tenda Adidas, els grans magatzems Ka De We i com no Zara.

Avui ens hem aixecat més o menys d'hora, hem esmorzat fort i hem agafat el metro en direccié Kreuzberg, que es el barri turc d'aquesta ciutat. La veritat és que no ens ha agradat massa la petita Istambul de Berlin.

Llavors amb la línia U1 de l'U-Bahn hem anat cap a la zona de la Postdamer Platz:



Caminant cap al parc Tiegarten, hem passat al costat de l'Opera de Berlin:



Des d'allà ens hem adentrat dins del Tiergarten, que es el parc més gran ubicat en el centre geogràfic de Berlin. Mentre passejàvem per dins del parc hem vist una brigada de gent que escombrava i netejava el parc, però dos d'ells s'havien escapat i estaven jugant a dards a una diana improvisada en una arbre.

Hem pujat a l'estàtua de la victòria, l'anomenada "Siegessaeule", uns 285 esglaons, des d'on es veia una panoràmica espectacular de la ciutat. Aquest monument es un símbol de la unificacio alemana del 1871 quan gobernava Von Bismarck.



Després de baixar, hem anat cap a la zona del zoo, passant per davant de l'hotel Sheraton, ens hem adentrat cap a la zona universitària passant per davant de la Volksvagen Universitaet Bibliothek. No sé si es tracta d'una biblioteca subvencionada per la casa alemana de cotxes...

Hem dinat en un italià que parlaven més aquest idioma que l'alemany, unes pizzes forca bones. Per cert, per anar al lavabo semblava una gasolinera més que una altra cosa, ja que havies de demanar la clau que t'obria el lavabo. A aqui a Alemanya són molt pesats amb aquest tema: molts llocs et fan pagar per poder fer un riu!¿?

La zona on ens trobem destaca per ser la zona comercial per antonomassia, i per tenir la bonica esglesia de la memoria, o el que queda d'ella després de la guerra.

Entre d'altres tendes, hem entrat en els conegudissims grans magatzems Ka De We, que corresponen a les sigles de Kaufhaus Des Westens. La traducció que podríem fer es Magatzems de l'Oest. Val la pena visitar aquests luxosos grans magatzems, tot i que millor descartar qualsevol compra.



Un apunt del transport: Per moure'ns per dins de la ciutat, anem amb el U-Bahn, U de under es a dir una mena de metro, i el S-Bahn, la S de Schnell-Bahn que vol dir rapid. Segons el dia hem comprat un bitllet senzill per les zones A-B que es diu Eizelfahrausweis Regeltarif que val 2,10 Euros. Avui pero hem comprat un bitllet que ve a ser com un T-dia a Barcelona, aqui es diu Tageskarte Regeltarif, que per les zones A-B val 5,80 Euros per un dia. També existeix una tarifa de cap de setmana de fins a 5 persones que val 14,80 Euros i te el nom de Wochenende Ticket.

No hay comentarios: