martes, marzo 08, 2005

Fora de Champions

Tant el Barça com el Madrid han quedat fora de l'edició 2004-2005 de la Champions League. Tots dos han caigut a la ronda de vuitens de la Champions, el Barça davant del Chelsea anglès, i el Madrid davant de la Juventus italiana.

El Barça arribava a London amb un 2 a 1 a favor del partit d'anada al Camp Nou, gràcies als gols de Maxi López i Eto'o remuntant el gol en pròpia marcat per Belleti intentant rebutjar un centre de Duff. Vaig poder seguir el partit per la televisió, però es respirava un ambient de Champions fantàstic. Però aviat el Chelsea va imposar la seva llei, i amb 3 contratacs gairebé seguits, dos dels quals van ser causats per absurdes pèrdues de pilota de Xavi, van propiciar un 3 a 0 als 18 minuts de partit.

Haig d'admetre que llavors vaig decidir apagar el televisor per no fer-me mala sang. Però al cap de pocs minuts vaig sentir algún veí cridant, així que em vaig decidir veure què passava a Standford Bridge: havien pitat un penalty a favor de Barça per unes mans de Ferreira a l'intentar rebutjar un centre que queia al cap d'Eto'o. El Penalty va ser transformat per Ronaldinho, així que podia haver partit. Vaig seguir veient-lo, i quina va ser la meva sorpresa quan vaig veure que Ronaldinho s'inventava un gol des de la frontal de l'àrea, amb els defenses immòbils i amb por d'entrar-lo per un possible regat.

Aquest 3 a 2 feia que l'eliminatòria tornés a estar a favor del Barça, però igualment l'equip va intentar rematar el partit. Això va ser un error, perquè no es va aconseguir, i a sobre el Chelsea va rematar el partit a les seves acaballes. El quart gol del Chelsea va arribar en un córner en el que Terry va rematar de cap a plaer, gràcies a un Gerard desubicat i un Víctor Valdés obstruït per Carvalho.

El Madrid ens va donar una alegria al caure contra la Juventus a l'estadi de Le Alpi de Turí. El Madrid va especular massa amb el 0-0, sabent que amb el resultat del Bernabéu (1-0) es classificaria. I després de tenir diverses oportunitats, en el minut 76 una chilena de Trezeguet a passada de cap de Ibrahimovic va propiciar la pròrroga. El Madrid no s'ho esperava, i ja havia substituït el seu millor home fins al moment: Zidane, i en canvi no va substituir a un desaparegut, com ja va ser habitual, Raúl. A la pròrroga van haver-hi algunes oportunitats per als dos equips, però finalment l'equip que ho va buscar més, amb 3 davanters clars com Ibrahimovic, Trezeguet i Zalayeta, va aconseguir desfer l'empat. El gol va arribar a la segona part de la pròrroga, l'autor del qual va ser Zalayeta.

D'aquesta manera, en els quarts de la Champions hi seran: Bayern de Munich, Liverpool, Olympique de Lyon, Chelsea, Juventus, Milan, PSV i l'Inter o el Porto.