jueves, marzo 03, 2005

Eurolliga: Barça-Madrid

Avui el Barça s'ha desfet, no sense problemes, del Madrid per 84 a 71 en el partit d'anada de l'Eurolliga. Cal recordar que en el TOP16 d'aquesta Eurolliga s'han emparellat als dos eterns rivals en el mateix grup.

WINTERTHUR FC BARCELONA 84
Ilievski (14), De la Fuente (12), Bodiroga (16), Fucka (15), Davis (6) -equip inicial-, Espuña (1), Navarro (20), Grimau (-) y Sada (-).

REAL MADRID 71
Bennett (25), Bullock (13), Gelebale (10), Reyes (5), Fotsis (2) -equip inicial-, Stojic (3), Burke (4), Sonko (3), Hervelle (6) y Herreros (-).

Però cal fer referència a un fet important que s'ha viscut just abans de començar el match. El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha estat escridassat, esbroncat, amb mocadors i amb pancartes de "Laporta dimissió" després de que aquesta setmana fés dimitir a Andrés Montes, fins ara entrenador del equip de bàsquet, i després acomiadés a Josep Maria Bartomeu, fins ara director en cap de la secció de bàsquet.

Els problemes es remonten al conflictiu nomenament de Valero Ribera com a cap de seccions blaugranes. Aquest fet va comportar diverses dimissions, com la de Masip o la d'algún directiu de la secció de bàsquet. La mala relació entre Valero i el fins llavors entrenador de bàsket, Svetislav Pesic, van fer que Valero acomiadés a Pesic, després de que Valero fés un "amago" de dimissió que no va ser acceptada per Laporta. Però no content amb això, Valero Ribera va presentar al cap de pocs dies la seva dimissió irrefutable després de comprobar que el públic del Palau Blaugrana no estava d'acord en haver acomiadat un gran entrenador com Pesic, gràcies al qual el Barça va aconseguir el triplet amb Eurolliga inclosa.

A partir de llavors Montes es va fer càrrec de la banqueta, no sense abans haver-se despatxat a gust pels pèssims reforços als que s'havia dotat l'equip, conseqüència directe de la mala gestió de Valero Ribera, Laporta i els directius, molts dels quals no van dimitir i es van aferrar al càrrec tot i el seu parer diferent al de Laporta.

Però no ha estat fins a la roda de premsa de substitució d'Andrés Montes per Manolo Flores, quan s'han fet evidents les diferències de Bartomeu i Laporta. Mentre Bartomeu assumia els errors de la directiva en la planificació i en la consecució de canvis que no s'haurien d'haver realitzat perquè la cosa funcionava, Laporta deia que els canvis havien estat consensuats i que no era el moment d'analitzar res sinó que s'havia de fer balanç de la temporada al final de la mateixa, sense reconèixer ni assumir cap error (quan ell és el màxim responsable). Al dia següent Laporta acomiada a Bartomeu, a aquest pas el presidencialista una mica dictador Laporta es quedarà sol!!